Κατά την τέταρτη υπουργική διάσκεψη για την απασχόληση και την εργασία, που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, τα κράτη μέλη της Ένωσης για τη Μεσόγειο έδωσαν νέα ώθηση στην κοινωνική και οικονομική ενσωμάτωση στην ευρωμεσογειακή περιοχή.

Οι υπουργοί ανέδειξαν 4 προτεραιότητες δράσης, τόνισαν την αναγκαιότητα μέτρησης του αντικτύπου των πολιτικών και συμφώνησαν να δρομολογήσουν μια «κοινότητα πρακτικών» για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Στις 2 και 3 Απριλίου διεξήχθη η 4η υπουργική διάσκεψη για την απασχόληση και την εργασία της Ένωσης για τη Μεσόγειο με τίτλο «Θέσεις εργασίας, δεξιότητες και ευκαιρίες για όλους». Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη συζήτησαν για τις πλέον πιεστικές ανάγκες της αγοράς εργασίας στην ευρωμεσογειακή περιοχή, ιδίως για τη συνεχιζόμενη ανισότητα ως προς την πρόσβαση στις θέσεις εργασίας, κυρίως εις βάρος των γυναικών και των νέων. Επαναλαμβάνοντας την άποψη αυτή, οι υπουργοί τόνισαν ότι η οικονομική πρόοδος και η κοινωνική συνοχή θα πρέπει να συμβαδίζουν. Εξέφρασαν δε εκ νέου τη δέσμευσή τους για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να ενσωματωθεί η διάσταση του φύλου στις πολιτικές απασχόλησης και εργασίας.

περισσότερα : http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-1837_el.pdf