Εκδηλώσεις

Στα πλαίσια προώθησης της «στρατηγικής της Ε.Ε. για τη βιοποικιλότητα και ορίζοντα το 2030», (https://ec.europa.eu/environment/strategy/biodiversity-strategy-2030_el) ο Δήμος Ιωαννιτών με επικεφαλής το Τμήμα Πρωτογενούς Τομέα – Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος – Λίμνης Παμβώτιδας, την 21η Μαρτίου, (ώρα 10:00 πμ.), «Ημέρα Δασοπονίας», υλοποιώντας τη δέσμευση για τη φύτευση τουλάχιστον 3 δισ. επιπλέον δέντρων στην ΕΕ έως το 2030 (https://ec.europa.eu/environment/3-billion-trees_en) διοργανώνει δενδροφύτευση 500 δένδρων στην πόλη των Ιωαννίνων (Πάρκο Γηροκομείου, Πάρκο Λακκωμάτων, Αθλητικό Κέντρο και Λόφος Κιάφας, Λόφος Ψιλή Γορίτσα, Παραλίμνια περιοχή), στις Δημοτικές Ενότητες του Λεκανοπέδιου (Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, Βασιλικής, Μπάφρας, Δροσοχωρίου, Ηλιόκαλης, Πλατανιάς), στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής και στο Γενικό Λύκειο Ανατολής.

Στην υλοποίηση της δράσης αυτής συμμετέχουν φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οργανισμοί, ΜΚΟ, σχολεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι.

(Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direct- Ηπείρου, ΠΕΔΙΕΚ – ΠΕΚΕΣ Ηπείρου -Συντονιστής Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Δασαρχείο, Paguristas, Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Σώμα Προσκόπων του Ν. Ιωαννίνων, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ Ηπείρου, ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κέντρο για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕ.Π.Ε.Α.) Πραμάντων, ΑΣΕΑ Ιωαννίνων, TakeAction, Δίκτυο Σχολείων “Ενεργώ ως Πολίτης & Νοιάζομαι και Δρω”, Δασικός Συνεταιρισμός Πωγωνίου, Αθλητικός Σύλλογος Κατσικά και Τοπικές Κοινότητες Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, Λέσχη LIONS Ιωαννίνων "ΣΕΛΛΟΙ".

Επίσης μαθητικές ομάδες και υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από τις ακόλουθες σχολικές μονάδες : Νηπιαγωγείο Γορίτσας, ΔΣ Κατσικά, ΔΣ Κουτσελιού, ΔΣ Λογγάδων, ΔΣ Μπάφρας - Νεοκαισάρειας, ΔΣ Δροσοχωρίου, 4ο, 19ο, 20ο και 26ο ΔΣ Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Κουτσελιού, Γυμνάσιο Λογγάδων, 10ο και 11ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 9ο ΓΕΛ και τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων.

Περισσότερα: 21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα δασών -...

Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί !

"2022 Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας", Οι νέοι συνομιλούν λένε τις απόψεις τους και προτείνουν!

Με αφορμή την ανακήρυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του 2022, ως “Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας”, τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct:

 1. Europe Direct Thessalonikis - ΚΕΔΗΘ
 2. Europe Direct Limassol
 3. Europe Direct Eastern Macedonia and Thrace
 4. EuropeDirect Thessaly
 5. Europe Direct of Epirus Ioannina
 6. Europe Direct South Aegean
 7. Europe Direct Region οf Ionian Islands
 8. Europe Direct Nicosia - University of Cyprus
 9. Europe Direct Madeira
 10. Europe Direct Piraeus

συνδιοργανώνουν το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, στις 12:00 ώρα Ελλάδος, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα : “Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Οι νέοι συμμετέχουν και διαμορφώνουν τις πολιτικές της ΕΕ”,

Στη Διάσκεψη θα συμμετέχουν νέοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Λευκωσία και τη Λεμεσό της Κύπρου αλλά και από τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, με στόχο να συλλέξουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα απόψεων και προτάσεων σχετικά με τη διαμόρφωση πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέοι, από τις δώδεκα περιοχές της Ε.Ε., θα συζητήσουν τις επί μέρους θεματικές:

 • ΔΡΩ τοπικά – ΕΠΙΔΡΩ εθνικά και ευρωπαϊκά !
 • Γυναίκες: από την ανισότητα στη ισότιμη συμμετοχή, στις μη αστικές περιοχές !

Η υλοποίηση της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και η γλώσσα επικοινωνίας θα είναι τα αγγλικά.

Στόχος της Διάσκεψης είναι:

 1. Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή νέων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και η συλλογή των απόψεων τους, για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τις πολιτικές της ΕΕ, και των προτάσεων τους,
 1. Η ανάδειξη της δυνατότητας ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ φορέων και οργανισμών της ΕΕ,που λειτουργούν προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών και
 1. Η συλλογή και προβολή των απόψεων και προτάσεων των νέων Ευρωπαίων πολιτών, μεδιαφορετικό πολιτικό και πολιτισμικό υπόβαθρο που αναδεικνύει την πολυμορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε το πρόγραμμα της Διάσκεψης : “Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Οι νέοι συμμετέχουν και διαμορφώνουν τις πολιτικές της ΕΕ”,

Η Διάσκεψη θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της σελίδας στο facebook: https://www.facebook.com/EUYouth2022

Διαβάστε περισσότερα στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/105_en?fbclid=IwAR3XfeFSjWvtFQkfKKXGhLImutAxU7LNCo7HQz1-lPkRj2WhzgEWWT3M9jY

 
🔴 5ο EU JOBS AND MOBILITY ROADSHOW 2021
 
📣 10-12 Νοεμβρίου 2021, ⏰ ώρα έναρξης 14:00
 
👍 κάνε like στην σελίδα μας https://www.facebook.com/EURoadshow
νωρίστε τα πρόσωπα του 5ου EU JOBS AND MOBILITY ROADSHOW
και παρακολούθησε ΔΩΡΕΑΝ τα Διαδικτυακά εργαστήρια για:
👉 την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία - Green Deal,
👉 τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό,
👉 την Νεανική Επιχειρηματικότητα,
👉 τα Soft Skills,
👉 την εύρεση εργασίας,
👉 την σύνταξη του CV σας.
❗️ Επίσης, μην χάσεις τα Σφηνάκια Έμπνευσης από νέους ανθρώπους που τα κατάφεραν στον επιχειρηματικό στίβο και θα σε βοηθήσουν να εμπνευστείς!
 

Παρακολουθήστε την εκδήλωση #EURoadshow Live: στην σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirect.Epirus.Ioannina

ή στο Youtube Channel https://tinyurl.com/y3bltq3r

ή μέσω της livemedia: https://www.livemedia.gr/roadshow21?fbclid=IwAR3byGYTbk7BYIdRG1O1Q0_9RwSjs3f7qTuZ9yR-hBfh90sEDsq3Pw-DfA4#.YYjftkZmcl8.facebook. 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατώντας εδώ.

 
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ σας προσκαλεί  στην απονομή Βεβαιώσεων LAAS - PALSO και την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, και ώρα 12:00, στο Ξενοδοχείο "Μαργαρώνα" στην Πρέβεζα.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ - EUROPE DIRECT - ΗΠΕΙΡΟΥ με ομιλία του επικεφαλής του Κέντρου κου Δ. Γκόλα και θέμα : "Εθισμός στο Διαδίκτυο" - "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, 05/02/2019"