slogan

Νέα - Δελτία Τύπου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλευρό του Λιβάνου: συνομιλία της Προέδρου φον ντερ Λάιεν με τον Πρωθυπουργό Ντιαμπ, καθώς η ΕΕ αποστέλλει πάνω από 250 διασώστες και εμπειρογνώμονες

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνομίλησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Χασάν Ντιαμπ.

Η κ. φον ντερ Λάιεν εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την υποστήριξη της ΕΕ προς τον λαό του Λιβάνου για την καταστροφή που έπληξε τη Βηρυτό και ολόκληρη τη χώρα. Η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν σχετικά με τη στήριξη την οποία ήδη προσφέρει η ΕΕ, και η οποία συνίσταται ιδίως: στην αποστολή πάνω από 100 πυροσβεστών ειδικευμένων στην έρευνα και διάσωση, καθώς και οχημάτων, σκύλων και ιατρικού εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης, κυρίως μέσω του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού· στην αποστολή πρόσθετων ομάδων, ιδίως για την ανίχνευση χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών υλών· σε ένα πολεμικό πλοίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρική αεροδιακομιδή με ελικόπτερο, καθώς και σε ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό· στην ενεργοποίηση του δορυφορικού συστήματος χαρτογράφησης Copernicus για την αξιολόγηση της έκτασης των ζημιών.

Περισσότερα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλευρό του...

Συγχωνεύσεις: Η Επιτροπή ξεκινάει διεξοδική έρευνα σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Fitbit από την Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διεξοδική έρευνα για να αξιολογήσει την προτεινόμενη εξαγορά της Fitbit από την Google βάσει του κανονισμού της ΕΕ για τις συγχωνεύσεις.

Η Επιτροπή ανησυχεί ότι η προτεινόμενη συναλλαγή θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της Google στις αγορές διαδικτυακής διαφήμισης, αυξάνοντας τον ήδη τεράστιο όγκο δεδομένων που η Google θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την εξατομίκευση των διαφημίσεων που διανέμει και προβάλλει. Εάν ενισχυθεί το πλεονέκτημα δεδομένων της Google στην εξατομίκευση των διαφημίσεων, τις οποίες διανέμει μέσω της μηχανής αναζήτησής της και προβάλλει σε άλλες ιστοσελίδες, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τους ανταγωνιστές της να παρέχουν υπηρεσίες διαδικτυακής διαφήμισης εφάμιλλες με της Google, και συνεπώς θα αυξάνονταν οι φραγµοί εισόδου στην αγορά, εξέλιξη εν τέλει επιζήμια για τους διαφημιστές και τους εκδότες, οι οποίοι θα έρχονταν αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές και περιορισμένες επιλογές.

Επιπλέον, η Επιτροπή θα εξετάσει περαιτέρω και τις επιπτώσεις από τον συνδυασμό των βάσεων δεδομένων και των ικανοτήτων της Fitbit και της Google στον τομέα της ψηφιακής ιατρικής περίθαλψης και το κατά πόσον η Google, αφού αποκτήσει τη Fitbit, θα είχε την ικανότητα και το κίνητρο να υποβαθμίσει τη διαλειτουργικότητα των φορετών συσκευών των ανταγωνιστών της με το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Περισσότερα: Συγχωνεύσεις: Η Επιτροπή ξεκινάει...

Δήλωση του Επιτρόπου Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς για την έκρηξη στη Βηρυτό

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Συμμεριζόμαστε τον πόνο και τη θλίψη των κατοίκων της Βηρυτού έπειτα από τη φονική έκρηξη που προξένησε πολυάριθμα θύματα και πολύ περισσότερους τραυματίες. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας κυρίως σε όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει την αμέριστη στήριξή της στον λαό του Λιβάνου. Ως ένα άμεσο πρώτο βήμα, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ κατόπιν αιτήματος των λιβανικών αρχών. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ τώρα συντονίζει την επείγουσα αποστολή πάνω από 100 άριστα εκπαιδευμένων πυροσβεστών μαζί με οχήματα, σκύλους και υλικό, ειδικευμένων στην έρευνα και στη διάσωση σε αστικές περιοχές. Θα συνεργαστούν με τις λιβανικές αρχές για να σώσουν ανθρώπινες ζωές στο πεδίο. Οι Κάτω Χώρες, η Ελλάδα και η Τσεχία έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε αυτή τη ζωτικής σημασίας αποστολή. Η Γαλλία, η Πολωνία και η Γερμανία προσφέραν και αυτές τη βοήθειά τους μέσω του μηχανισμού, ενώ και άλλα κράτη μέλη μπορούν να παρέχουν στήριξη. Η ΕΕ ενεργοποίησε και το δορυφορικό σύστημα χαρτογράφησης Copernicus για να βοηθήσει τις λιβανικές αρχές να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Λίβανο και στον λιβανικό λαό και είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε πρόσθετη βοήθεια».

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_20_1454/MEX_20_1454_EN.pdf

Η δήλωση είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fr/statement_20_1452

Υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας: Η Επιτροπή πραγματοποιεί διαβούλευση σχετικά με την επανεξέταση των οδηγιών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση

Η Επιτροπή ξεκίνησε τη διαδικασία επανεξέτασης της οδηγίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση, καλώντας τους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με δύο χάρτες πορείας.

Η επανεξέταση των δύο οδηγιών είναι ουσιαστικής σημασίας για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο οι ενεργειακές πολιτικές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση θα συμβάλουν στην επίτευξη των κλιματικών και περιβαλλοντικών φιλοδοξιών της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Η επανεξέταση εντάσσεται σε μια ευρύτερη διαδικασία που βασίζεται στην επικείμενη έγκριση του σχεδίου κλιματικών στόχων.

Περισσότερα: Υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης...