Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη ανακοινώνουν σήμερα μια χρηματική συνεισφορά ύψους 50 εκατ. ευρώ για τον τερματισμό των γυναικοκτονιών στη Λατινική Αμερική.

banner

Κάθε μέρα, στη Λατινική Αμερική, δολοφονούνται 12 γυναίκες.

Με τη σημερινή επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, η πρωτοβουλία «Spotlight» της ΕΕ και του ΟΗΕ θα χρηματοδοτήσει νέα και καινοτόμα προγράμματα στην Αργεντινή, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Μεξικό, που θα βοηθήσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια να ζήσουν μια ζωή χωρίς βία και θα συμβάλουν στην εξάλειψη των γυναικοκτονιών στη Λατινική Αμερική.

«Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξής μας. Με την πρωτοβουλία «Spotlight» διαθέτουμε έναν παγκόσμιο συνασπισμό γύρω από αυτόν τον στόχο και κινητοποιούμε όλες τις προσπάθειες και τις δράσεις στην εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την απονομή δικαιοσύνης», δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος Φεντερίκα Μογκερίνι. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια θα ζουν πλέον χωρίς τον φόβο, στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

περισσότερα : http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-5906_el.pdf