Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της ΕΕ σχετικά με τον κανονισμό για τις ξένες επιδοτήσεις. Ο κανονισμός για τις ξένες επιδοτήσεις αποτελεί σημαντική προσθήκη στην εργαλειοθήκη της ΕΕ για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που προκαλούνται από ξένες επιδοτήσεις, καθώς και για τη διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Ο κανονισμός για τις ξένες επιδοτήσεις καλύπτει τις συγκεντρώσεις, τις δημόσιες συμβάσεις και όλες τις άλλες καταστάσεις της αγοράς και θα γεφυρώσει ένα κανονιστικό κενό στην ενιαία αγορά. Εξαιτίας της έλλειψης κανόνων μέχρι σήμερα, οι επιδοτήσεις που χορηγούνται από κυβερνήσεις τρίτων χωρών παραμένουν εν πολλοίς ανεξέλεγκτες, ενώ οι επιδοτήσεις που χορηγούνται από κράτη μέλη υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο. Ο κανονισμός για τις ξένες επιδοτήσεις συμπληρώνει τις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ για να εκσυγχρονίσει τους κανόνες για τις επιδοτήσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_22_4190/IP_22_4190_EL.pdf