Ένα από τα πολλά στοιχεία νέας έκθεσης που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο δείχνει πόσο σημαντική είναι η ανοικτή εμπορική πολιτική για την ευρωπαϊκή απασχόληση. Η έκθεση για το εμπόριο και τις θέσεις εργασίας περιέχει στατιστικές για τις ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας που συνδέονται με το ευρωπαϊκό εμπόριο.

Η έκθεση παρέχει διαχρονικά στοιχεία, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κράτους μέλους, καθώς και στατιστικές ανά κλάδο, επίπεδο δεξιοτήτων, φύλο κ.ά. Για παράδειγμα, δείχνει ότι πάνω από 38 εκατ. θέσεις εργασίας στην ΕΕ στηρίζονται από τις εξαγωγές της Ένωσης, δηλαδή 11 εκατομμύρια περισσότερες θέσεις εργασίας σε σχέση με μία δεκαετία πριν. Αυτές οι θέσεις εργασίας είναι κατά μέσο όρο 12 % καλύτερα αμειβόμενες σε σχέση με τις θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας. Η αύξηση των θέσεων εργασίας που στηρίζονται από τις εξαγωγές ακολουθεί μια ακόμη πιο έντονη αύξηση των εξαγωγών της ΕΕ: παράλληλα με την αύξηση κατά 75 % των θέσεων εργασίας που συνδέονται με τις εξαγωγές, στο διάστημα 2000-2019, οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 130 %.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_21_5904/IP_21_5904_EL.pdf