Η Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας 2020, ο οποίος διεξάγεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και στις συνδεδεμένες χώρες του προγράμματος «Ορίζων 2020», με σκοπό την εύρεση καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα που αφορούν την κοινωνία μας.

Τα τρία έργα, τα οποία επελέγησαν για τις καλύτερες λύσεις στη φετινή πρόκληση «Επαναπροσδιορίζοντας τη μόδα», θα λάβουν έπαθλο 50 000 ευρώ το καθένα.

Νικητές αναδείχθηκαν οι εξής συμμετέχοντες: η βέλγικη νεοφυής επιχείρηση resortecs® που έχει βρει μια απλοποιημένη διαδικασία επανάχρησης και ανακύκλωσης υφασμάτων, η κροάτικη ψηφιακή πλατφόρμα Snake που επιτρέπει στους χρήστες να φορούν ρούχα επαυξημένης πραγματικότητας και ο ρουμάνικος μηχανισμός νομικής στήριξης για χειροτέχνες και σχεδιαστές WhyWeCraft: Cultural Sustainability in Fashion.

Επιπλέον, κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή απονέμει το Βραβείο Αντικτύπου σε έναν από τους συμμετέχοντες που έφτασαν στους ημιτελικούς του διαγωνισμού του προηγούμενου έτους, με βάση τα αποτελέσματα που πέτυχε το έργο κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Νικήτρια του 2020 είναι η Empower, μια εταιρεία που υιοθέτησε μια νέα τεχνολογία, η οποία καθιστά δυνατή την κυκλική οικονομία, επιτρέποντας την απόθεση και συλλογή πλαστικών αποβλήτων έναντι χρηματικής ανταμοιβής.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί :  https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_20_2221/MEX_20_2221_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες εδώ : https://ec.europa.eu/growth/industry/policy/innovation/social/competition_en