Η Επιτροπή θα διαθέσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 169 εκατ. EUR για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο, 27 εκατ. EUR περισσότερα από το 2017.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε σήμερα τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για προγράμματα προώθησης των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο και στην ΕΕ. Συνολικά διατίθενται 169 εκατ. EUR για τη συγχρηματοδότηση των προγραμμάτων, έναντι 142 εκατ. EUR το 2017. Τα προγράμματα μπορεί να καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, από γενικές εκστρατείες για την υγιεινή διατροφή έως συγκεκριμένους τομείς της αγοράς.
Τα δύο τρίτα των διαθέσιμων κονδυλίων προορίζονται για την προώθηση γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ σε τρίτες χώρες, ιδίως στις χώρες με μεγάλες προοπτικές αύξησης των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ, όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Κίνα, το Μεξικό και η Κολομβία. Για προγράμματα εντός της ΕΕ, πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τα διάφορα συστήματα και σήματα ποιότητας της ΕΕ, όπως οι γεωγραφικές ενδείξεις ή τα βιολογικά προϊόντα. Η τομεακή χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί σε προγράμματα που προωθούν τη βιώσιμη αναπαραγωγή, μεταξύ άλλων για τα αιγοπρόβατα. Προβλέπεται επίσης να διατεθεί χρηματοδότηση σε εκστρατείες που αποσκοπούν στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και στην κατανάλωση οπωροκηπευτικών. Ο πλήρης κατάλογος των προτεραιοτήτων της Επιτροπής και της διαθέσιμης χρηματοδότησης βρίσκεται εδώ.
Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;
περισσότερες πληροφορίες : http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-101_el.pdf