Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε σύσταση προς το Συμβούλιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για μια νέα εταιρική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εν λόγω σύσταση βασίζεται στις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στην πολιτική διακήρυξη που συμφωνήθηκε μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο του 2019.

Περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση οδηγιών διαπραγμάτευσης, οι οποίες καθορίζουν το πεδίο εφαρμογής και τους όρους της μελλοντικής εταιρικής σχέσης με το Ηνωμένο Βασίλειο στην οποία αποβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εν λόγω οδηγίες καλύπτουν όλους τους τομείς ενδιαφέροντος για τις διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένων του εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας, της επιβολής του νόμου και της δικαστικής συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις, της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας, της συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου σε προγράμματα της Ένωσης, καθώς και άλλων θεματικών τομέων συνεργασίας. Ειδικό κεφάλαιο για τη διακυβέρνηση σκιαγραφεί ένα συνολικό πλαίσιο διακυβέρνησης που καλύπτει όλους τους τομείς συνεργασίας στα πεδία της οικονομίας και της ασφάλειας.

περισσότερα : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_20_176/IP_20_176_EL.pdf