Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την προτεινόμενη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα.

Οι νέοι κανόνες θα διευκολύνουν τους ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να διαθέτουν ορισμένα προγράμματα σε ζωντανή ή ετεροχρονισμένη τηλεοπτική μετάδοση μέσω του διαδικτύου, και θα απλουστεύσουν τη διανομή περισσότερων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών μέσω των φορέων αναμετάδοσης. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς μια πλήρως λειτουργική ψηφιακή ενιαία αγορά.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς Άντρους Άνσιπ δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταλήξαμε σε μια ακόμη συμφωνία που μας φέρνει πιο κοντά σε μια λειτουργική Ψηφιακή Ενιαία Αγορά. Η επικαιροποίηση των κανόνων ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ. Οι κανόνες αυτοί προσφέρουν τη δυνατότητα διασυνοριακής απελευθέρωσης μεγάλου μέρους του μεταδιδόμενου περιεχομένου, προς όφελος του 41% των Ευρωπαίων που παρακολουθεί τηλεόραση μέσω του διαδικτύου, αλλά και των 20 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που έχουν γεννηθεί σε χώρα της ΕΕ διαφορετική από τη χώρα στην οποία ζουν».

περισσότερα : http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-6541_el.pdf