Η διάσκεψη δωρητών της εκστρατείας «Παγκόσμιος στόχος: Ενωμένοι για το μέλλον μας», που διοργανώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την οργάνωση Global Citizen, κινητοποίησε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 6,15 δισ. ευρώ, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη εμβολίων, θεραπευτικών αγωγών και διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορονοϊό και στην εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε αυτά. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα στηρίξει επίσης την οικονομική ανάκαμψη των πλέον ευαίσθητων περιοχών και κοινοτήτων στον κόσμο.

Περιλαμβάνει δωρεά ύψους 4,9 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και 485 εκατ. ευρώ από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Έτσι, το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου δωρεών στο πλαίσιο της παγκόσμιας αντίδρασης στον κορονοϊό, που δρομολογήθηκε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 4 Μαΐου, ανέρχεται σε 15,9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_20_1213/IP_20_1213_EL.pdf